Mokiniams buvo pristatyti maisto inžinerijos pagrindai, ypatingą dėmesį skiriant inžineriniam projektavimo procesui, kuris prasideda nuo esminių klausimų: „Kokia problema turi būti išspręsta? Kas susiduria su šia problema ir kodėl ją būtina spręsti?“ Ledų atveju tai apima tekstūros, skonio ir galiojimo laiko užtikrinimą.
Tyrimų
: ingredientų savybių analizė.
Idėjų generavimo
: svarstoma, ar galima sukurti naują technologiją, pvz., automatizuotą skonio maišymo sistemą.
Prototipų kūrimo
: bandomųjų partijų gamyba, leidžianti suprasti, kaip skirtingi ingredientai sąveikauja.
Testavimo ir tobulinimo
: prototipas testuojamas įvairiomis sąlygomis (pvz., šaldymo greitis, ingredientų proporcijos).
Galutinio sprendimo įgyvendinimas
: po sėkmingo prototipų testavimo sukuriama masinio gamybos linija, kurioje įdiegiami nauji procesai.
Mokiniai sužinojo, kad gamyboje naudojamos pažangios technologijos, tokios kaip pasterizacija, homogenizacija ar skysčių mechanika, kurios leidžia užtikrinti produkto kokybę.
Karjeros savaitės mokiniai metu sužinojo, kad maisto inžinerija yra ne tik įdomi, bet ir itin aktuali profesija. Augant pasaulio gyventojų skaičiui , inžinierių, gebančių spręsti maisto gamybos iššūkius, reikės vis daugiau.
Maisto inžinieriai ne tik kuria naujus produktus , bet ir ieško sprendimų, kaip sumažinti maisto švaistymą
, užtikrinti sveikesnį maistą ir tvarias gamybos sistemas.










